9 березня - 210 років з Дня народження Т. Шевченко

9 березня 2024 року Україна відзначатиме 210 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча, титана духу й пророка Тараса Григоровича Шевченка.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.

Тарас Шевченко все своє життя та талант присвятив українському народу: своїм сучасникам і нащадкам.

Поезію Тараса Шевченка перекладено більш ніж ста мовами світу. Один із 300 кратерів Меркурія отримав ім’я Тараса Григоровича. Діаметр кратера Т. Г. Шевченко – 137 кілометрів. 1384 пам’ятники Кобзареві встановлено на території від Бразилії до Китаю. Більшість — 1256, розташовані на території України, майже півтори сотні розмістились у 35 країнах. Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка.я

Напередодні цього дня культорганізатором Оленою Марковою для вихованців Центру позашкільної роботи проведено інтелектуально-пізнавальну гру «Шевченкіана». Під час проведення виховного заходу розповіли про життєвий і творчий шлях всенародного Кобзаря.Діти залюбки прослухали пісні у виконанні сучасних співаків, які написанні на вірші Шевченка та за допомогою вікторин згадали про його життя.

/Files/images/novini/Шквченко 1.jpg

/Files/images/novini/Шевченко 2.jpg /Files/images/novini/Шевченко 3.jpg

/Files/images/novini/Шевченко 4.jpg/Files/images/novini/шевченко 5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 11

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.