19 лютого - День Державного герба України

19 лютого 1992 року Верховна Рада України своєю Постановою затвердила золотий Тризуб на синьому щиті як Малий герб України. Постанова називалася «Про Державний герб України», мала номер 2137-XII й була підписана тогочасним спікером парламенту Іваном Плющем.

Малий Державний герб-один із символів України нарівні з Конституцією, Прапором та гімном. Його зображення розміщується на печатках органів державної влади та державного управління, грошових знаках, службових посвідченнях, бланках державних установ.

Вибравши Тризуб малим гербом після проголошення Незалежності, Україна продемонструвала спадкування традицій УНР. Саме Українська Народна Республіка 25 лютого 1918 року затвердила «знак Київської Держави часів Володимира Святого»державним гербом України, наголошуючи на спадковості від попередніх періодів історії нашої країни.

Під час повномасштабного вторгнення росії український герб відіграє важливу роль, як символ стійкості, героїзму та прагнення до незалежності, які демонструє весь український народ.

З метою ознайомити учнів з історією виникнення і встановлення державного герба України; виховання почуття національної свідомості, поваги до державних символів, патріотизму; розвивати почуття відповідальності до своїх обов'язків перед державою; виявити знання про національну символіку для гуртківців Лиманського міського ЦПР культорганізатором Оленою Марковою був проведений виховний захід "В пошуках Герба".Дітям розповіли про історію Тризуба та перевірили знання за допомогою вікторини.

/Files/images/dlya_stornok/19 Тризуб.png

Кiлькiсть переглядiв: 8

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.