19 квітня - День проліска

19 квітня проводиться День проліска або День підсніжника. Ці квітневі заходи у другій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Історія цієї дати починається з 1984 року в Англії, де вперше було засновано це свято. Причина в тому, що проліски дуже популярні там, і до них ставляться дуже бережно. Англійцям підсніжник відомий під назвою «снігова сережка» або «снігова краплина», німцям – як «сніговий дзвіночок», а у нас його називають підсніжником за ранню появу на ґрунті після зими.

День проліска проводиться з метою розширити знання широкої аудиторії про раннє цвітіння та сформувати дбайливе ставлення до дикоростучих рослин, а також актуалізувати екологічні навички.

З метою формування в дітей та молоді дбайливого ставлення до природи, підготовки їх до професійного самовизначення, Донецький обласний еколого-натуралістичний центр 15.04.2023 року дистанційно провів обласну природоохоронну акцію «Проліска». Вихованці гуртка «Фольклор та етнографія» Лиманського міського ЦПР взяли активну участь в конкурсі. Косик Андрій зробив поробки з фоамірану та в техніці «макраме», Таган Марія записала тематичний соціальний відеоролик. Будемо чекати на результати!

/Files/images/2023/prolska/1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 60

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.