14 березня - День українського добровольця

В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького.

Офіційно свято на честь українських добровольців було установлено 17 січня 2017 року "Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України".

За даними Українського інституту національної пам'яті, у боях 2014–2015 років російсько-української війни на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

Під час проведення виховного заходу для вихованців Центру позашкільної роботи і учнів ОКП м.Лиман культорганізатор Олена Маркова нагадала про перших добровольців Запорізької Сечі - козаків, добровольчі формування під час Української революції 1017-1921 рр., добровольчі батальйони, які стояли на захисті незалежності України у 2014 році, добровольців, які стали на захист територіальної цілісності держави з початку військової агресії рф. .

/Files/images/novini/!14.03. День добровольця.png

Кiлькiсть переглядiв: 11

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.