28 липня - День Української Державності

28 липня - День Української Державності

Президент Володимир Зеленський запропонувавувести нове свято. За його словами, «точка відліку» української державності ― заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято відзначатиметься 28 липня ― у день хрещення Київської Русі.

З метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого - державотворця, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Русі, спадкоємцями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна, вшановуючи пам’ять та засвідчуючи повагу до діяльності Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, інших видатних представників національної еліти, а також борців за державність та незалежність України.

7 червня 2022 року Президент підписав Закон України «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня — День Української Державності» від 31.05.2022 № 2295-ІХ (далі — Закон № 2295). 8 червня Закон № 2295 опублікувала газета «Голос України», тож він набрав чинності 9 червня 2022 року.

Закон № 2295 доповнює статтю 73 КЗпП новим святковим днем:

28 липня — День Української Державності.

Чому це важливо. Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а понад тисяча років.

За цими посиланнями ви зможете переглянути відеоролики про історію Хрещення Русі та роль цієї події в українському державотворенні. - wym-1658834793394

Наймолодшим вихованцям пропонуємо переглянути мільтфільм "Державні символи України" за посиланням - wym-1658837396563

У день свята транслюватиметься спеціальний телемарафон «Спадкоємці Володимирового Тризуба», присвяченого історії українських державних традицій та державним символам України.

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.